tofu burrito

🌶️🌶️🌶️

Ingredience

na přípravu tofu

balení tofu natural – super firm

1/4 hrnku hladké mouky

1 lžička kurkumy

lžička sušeného česneku

1-2 lžíce sojové omáčky

půl lžíce olivového oleje(lahůdkové droždí nebo sušená zelenina na dochucení)

domácí tortilly


Tortilly můžete jednoduše koupit hotové, ale nemáte větší radost když si je za pár minut jednoduše vyrobíte sami? Já jo, a tak jsem si našla recept zde.


 na 8 kusů vám stačí:

2 hrnky pšeničné mouky

3 lžíce olivového oleje

1/2 čajové lžičky soli

3/4 hrnku vody

salsa

půl plechovky loupaných rajčat i se šťávou

půl červené cibule nasekané na drobno

pepř všeho druhu dle chuti

chilli papričky nebo koření dle chuti

 

Postup

  1. Tofu potřebujeme zcela zbavit tekutiny a vysušit. Můžeme položit na talíř a zatížit talířem druhým, na který položíme něco těžšího a nechat odstát i půl hodinky.
  2. Tofu nadrobíme do mísy, smícháme se zmíněnými ingrediencemi a ideálně necháme aspoň hodinu uležet, ale tuhle fázi můžete ošidit.
  3. Na pánvi (a je-li třeba, tak i na oliv. oleji) pražíme do hněda a do křupava.
  4. Indgredience na salsu lehce rozmixujeme – necháme kousky rajčat a cibule.
  5. Salsou potřeme tortillu nebo vrstvíme až na náplň. Tou kromě tofu může být salát, rajčata, okurka, paprika, avokádo, cibule, ředkvičky.. cokoli. Rozhodně nic nezkazíme čerstvou petrželkou či koriandrem.

domácí tortily

  1. V míse smícháme všechny suroviny a uhněteme těsto. Je-li třeba přidáme mouku či vodu. Vytvoříme pravidelný válec, necháme 10 minut odpočinout.
  2. Těsto rozdělíme na 8 dílů. Z každého potom uválíme tortillu.
  3. Na pánvi opékáme z každé strany 1-2 minuty (čekáme na pár hnědých flíčků:)

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *