špenátové palačinky s čočkovo-rajčatovou směsí

Teplé i studené.

Ingredience

čočkovo-rajčatová směs

200g červené čočky
plechovka krájených rajčat (nebo rajčatová passata a čerstvá rajčata)
větší mrkev
1 střední cibule nakrájená na drobno
2 storužky česneku nakrájené na drobno
sušená rajčata
sůl, pepř, italské bylinky, sušený česnek, lahůdkové droždí
(150ml červeného vína)
(žampiony, kešu ořechy)

palačinky

6 kusů

800 ml vody
200g žitné mouky
80g čerstvých listů špenátu
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Postup

Čočkovo rajčatová směs

  1. Čočku uvaříme do měkka, ale ne úplně na kaši.
  2. Mrkev (popř. i žampiony) nakrájíme na malinké kostičky.
  3. Na olivovém oleji restujeme cibuli, mrkev, po chvíli přidáme česnek, popř. žampiony a necháme na ohni do změknutí.
  4. Do směsi přidáme rajčata a můžeme podlít červeným vínem.
  5. Pokud je třeba, přilijeme vodu.
  6. Směs dochutíme, přidáme nasekaná sušená rajčata a dusíme asi 10 minut na nízké teplotě.

Palačinky

  1. Rozmixujeme mouku s vodou, olejem a pomalu zamixujeme i špenát.
  2. Dochutíme a smažíme z obou stran na kapce oleje.
  3. Palačinky se směsí podáváme ideálně posypané nasekanými sušenými rajčaty, vegan parmezánem(mleté/drcené kešu oříšky s lahůdkovým droždím a solí) a nebo krémovým kešu sýrem (předem namočené kešu rozmixované s vodou, lahůdkovým droždím, solí a pepřem)

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *