špaldová pánev se zeleninou a celerovým dipem

Obměňovat můžete nejen zeleninu. Taková směs totiž může být quinoová, bulgurová, pohanková nebo kuskusová.

Ingredience

cca 5 porcí
250g špaldových krup

střední cuketa

menší lilek

1 větší červená cibule

žampiony/houby

cherry rajčata

2-3 mrkve

(klíčky z jakékoli luštěniny)

sůl pepř, sušený česnek, kurkuma, bylinky

 

celerový dip 

100g celeru

150g kešu ořechů namočených přes noc/vegan hustý bílý jogurt

stroužek česneku

sůl, pepř

(zázvor)

Mixujeme všechny ingredience kromě celeru. Ten poté do směsi nastrouháme.

Postup

  1. Toubu rozpálíe na 180.
  2. Uvaříme špaldové kroupy podle návodu.
  3. Mrkev očistíme a pečeme do měkka a do zlatova.
  4. Na pánvi a rozpáleném olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli (já ji nechala na větší kousky), lilek, žampiony a o pár minut později přihodíme nakrájenou cuketu na půlkolečka a cherry rajčata. Stačí restovat pár minut.
  5. Dochutíme, smícháme se špaldou a můžeme ještě doladit.
  6. Podáváme s dipem. Ten samozřejmě můžete obměňovat, ale já mám tip na celerový.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *