slaný dýňový koláč s cibulí a špenátem

S láskou k podzimu. S láskou k dýni. S láskou.

 

 

Ingredience

zeleninová směs

  • střední dýně hókkaidó
  • hrst čerstvých špenátových listů (50g mraženého špenátu)
  • dvě velké cibule
  • stroužek česneku
  • bylinky
  • sůl, pepř

tofu vrstva

  • balení tofu natural (popř. možno použít marinované nebo uzené a nemusíte tolik dochucovat)
  • lahůdkové droždí, černá sůl, bylinky
  • olivový olej

těsto

z žitné či špaldové mouky

bezlepkové

Postup

Začneme přípravou těsta

z žitné či špaldové mouky

bezlepkové

  1. Troubu zahřejeme na 180 – 200 °C
  2. Dýni nakrájíme na menší kostičky a upečeme téměř do měkka.
  3. Těsto vložíme do vymaštěné formy podle návodu a dáme na pár minut do trouby.
  4. Cibuli nakrájíme na kolečka a krátce na pánvi orestujeme.
  5. Nakonec k dýni přidáme čerstvý nebo rozmražený špenát, okořeníme a ještě cca 5 minut pečeme.
  6. Rozmixujeme vysušené tofu, které je třeba dochutit. Použijeme koření viz ingredience a olivový olej. Nakonec vodu nebo rostlinné mléko, pokud je třeba směs trochu zředit.
  7. Na pánvi na zbytku margarinu asi 20 minut zahříváme cibuli dokud nezkaramelizuje a občas promícháme.
  8. Cibuli pokládáme na předpečené těsto, zasypeme připravenou směsí a nakonec zalijeme tofu směsí.
  9. Pečeme cca 30-35 minut.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *