slané pohankové lívance se špenátem, houbami, cibulí a dýňovou omáčkou

Babí léto, probouzení se do mlhy, houby a tak.

Ingredience

pohankové lívance

  • 250 g pohankové mouky
  • čajová lžička kypřícího prášku
  • voda (cca 500ml)
  • sůl, pepř, bylinky(majoránka, třeba i sušený česnek)
  • olej na smažení

dýňová omáčka

  • dýně hókkaidó
  • čerstvá petrželová nať či jiné bylinky
  • sůl, pepř
  • olivový olej

náplň

  • hrnek mražených či sušených hub v namočeném stavu nebo čerstvé žampiony
  • hrnek listového špenátu (klidně mražený)
  • česnek dle chuti
  • olivový olej
  • sůl, pepř, směs bylin
  • na oleji orestovaná kolečka cibule

Postup

  1. V míse smícháme mouku, kypřící prášek a špetku soli. Poté vodu přidáváme tak, aby vznikla docela dost hustá, ale pořád tekutá(!) směs. Na oleji klasicky smažíme z obou stran.
  2. Houby restujeme na oleji, dochutíme a poté dusíme stejně jako to uděláme se špenátem dochuceným česnekem. Podle potřeby podlijeme vodou.
  3. Dýni nakrájíme na kostičky, zakápneme oliv. olejem a pečeme do měkka. Poté přidáváme horkou vodu, rozmixujeme tyčovým mixerem do hladka, podle potřeby ředíme vodou či vývyrem a přivedeme k varu a dochutíme nejlépe čerstvou petrželovou natí.
  4. Lívance navrstvíme viz foto a nakonec přelijeme omáčkou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *