raw pohanková kaše

Ingredience

  • 100 ml pohanky
  • 1 lžíce (nesířených) rozinek
  • 1 lžíce goji
  • 1 lžíce kokosu
  • 1 lžička(i víc) perníkového koření nebo skořice
  • 1 lžička chia semínek
  • čerstvé ovoce
  • datlový nebo jiný sirup na případné doslazení
  • (oříšky a daší semínka)

Postup

  1. Ideální je si večer předem namočit pohanku s goji a chia semínky tak, aby zůstal nad směsí cm až dva vody. Proběhne proces, kterému vůbec nerozumím, ale je to pak celé zdravější a výživnější. Obejdete také zbytečné vaření pohanky, která je tak raw a krásně změkne. To samé můžeme udělat s vločkami. Jáhly je potřeba uvařit.
  2. Máme na výběr – pohanku můžeme jen smíchat s ostatními ingrediencemi a jíst takhle. A nebo namočené suroviny rozmixovat ještě se 100 ml vody, rozinkami, kořením, třeba i kokosem na kaši a ostatními surovinami až poté dozdobit. Tak to mám nejradši.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *