raw lesní cheesecake

Jedna z těch zdravých alternativ, po které se všichni můžou utlouct. A nepřipraví vás o víc času a peněz, než kdybyste šli koupit jiný dezert – to stojí za zvážení, ne?

Ingredience

na 12 dortíků ve velikosti muffinů

korpus

půl hrnku datlí
půl hrnku ořechů nebo pohanky(dávám i půl pohanky/půl mandlí)

světlá vrstva

hrnek a půl kešu ořechů
jeden menší citron
2/3 až půl hrnku datlového sirupu / kokosového cukru nebo jiného sladidla
1/2 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku kokosového oleje

ovocná vrstva

půl hrnku lesního ovoce
1/4 kešu vrstvy
kokosového oleje
rostlinné mléko

Postup

  1. Kešu přes noc namočíme do vody, slijeme a vysušíme.
  2. Formu na muffiny nebo na dortík vytřeme kokosovým olejem.
  3. Rozmixujeme suroviny na korpus s trochou vody do lepkavé hmoty. Pokud nebude ideální, podle potřeby přidáme datle, vodu nebo naopak suché mandle.
  4. Touto směsí vysteleme dno formy. (1 muffin = cca 1 lžíce hmoty)
  5. Poté umixujeme světlou směs a vrstvíme na korpus. Opět 1 lžíce na 1 muffin, asi 1/4 směsi by nám měla zůstat.
  6. Pokud chceme vrstvy hezky oddělené, dáme na pár minut zamrazit.
  7. Do zbytku směsi přidáme ovoce,  kapku kokosového oleje a mléko od oka dle potřeby a rozmixujeme.
  8. Vrstvíme a dáme nejlépe na 3 a víc hodin zamrazit nebo aspoň pár hodin chladíme v lednici.
  9. Před podáváním vždy na pár minut vyndáme z mrazáku.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *