rajčatová kořeněná polévka s červenou čočkou

Hustá a bohatá. Zázvor, česnek, chilli navíc zahřeje a ještě vyžene bacila z těla.

Ingredience

130g loupané červené čočky

plechvoka krájených rajčat

350 ml rajčatové passaty

2 stroužky česneku nakrájené na drobno

1 cibule nakrájená na drobno

2 střední mrkve nakrájené na menší kostičky

cca polévková lžíce nastrouhaného zázvoru

šťáva z půlky citronu

3 lžičky a víc kurkumy, půl lžičky – lžičku kajenského pepře nebo jiné chilli, špetka koriandru, soli, pepře

3 lžíce polévkového koření/bujon

2 lžíce lahůdkového droždí

oliv. olej

1,5 l vody

(kokosové mléko)

Postup

  1. Na oliv. oleji restujeme cibuli a mrkev.
  2. Po pár minutách přidáváme česnek, koření a restujeme ještě asi minutu.
  3. Přidáme rajčata, passatu, zázvor, polévkové koření (měla jsem jakousi směs sušené zeleniny) a zalijeme vodou.
  4. Přisypeme čočku a vaříme, dokud nezměkne.
  5. Nakonec přidáme citronovou šťávu a můžeme doladit kokosovým mlékem, já měla jen sušené a přidala jsem asi 3 lžíce.
  6. Podáváme ideálně s čerstvým koriandrem a kokosovým mlékem.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *