lívance z ovesných vloček
Aspoň jednou týdně.
Aspoň jednou týdně.
2 porce
hrnek jemných ovesných vloček
hrnek rýžového (nebo jiného rostlinného) mléka
1 banán
1 čajová lžička skořice nebo na perníkové lívance s hruškou/jablky 2 lžičky perníkového koření
1 čajová lžička kypřícího prášku
špetka soli
banán, borůvky
kokosové mléko z plechovky
čokoláda, kakao
arašídové máslo
sirup
hruška, jablko
skořice
datlový sirup
mleté ořechy
(jedlé kaštany)
Sušené datle namočíme přes noc do vody nebo zalijeme horkou vodou a po vychlazení rozmixujeme tyčovým mixérem.
Jablko nakrájíme na kostičky a dusíme v cca 150 ml vody do změknutí. Asi polovinu vzniklé směsi pak rozmixujeme tyčovým mixerem a smícháme s kousky jablka.