lívance z ovesných vloček

Aspoň jednou týdně.

Ingredience

2 porce

těsto


hrnek jemných ovesných vloček

hrnek rýžového (nebo jiného rostlinného) mléka

1 banán

1 čajová lžička skořice nebo na perníkové lívance s hruškou/jablky 2 lžičky perníkového koření 

1 čajová lžička kypřícího prášku

špetka soli

 

kombo tip 1

banán, borůvky

kokosové mléko z plechovky

čokoláda, kakao

arašídové máslo

sirup

 

kombo tip 2

hruška, jablko

skořice

datlový sirup

mleté ořechy

(jedlé kaštany)

 

Postup

  1. Ovesné vločky smícháme s vlažným mlékem a počkáme, až mléko nasáknou. 
  2. Přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme.
  3. Na pánvi pak ideálně na kokosovém oleji smažíme malé lívanečky.
  4. Podávat můžeme jen s javorovým sirupem, arašídovým máslem a banánem, vánočně ale s dušeným jablkem, vlašskými ořechy a pečenými kaštany.
Domácí datlový „sirup“ (po kterém se můžou všichni utlouct)

Sušené datle namočíme přes noc do vody nebo zalijeme horkou vodou a po vychlazení rozmixujeme tyčovým mixérem.

Dušené jablko

Jablko nakrájíme na kostičky a dusíme v cca 150 ml vody do změknutí. Asi polovinu vzniklé směsi pak rozmixujeme tyčovým mixerem a smícháme s kousky jablka.

 Pečené kaštany 
 Kaštany nařízneme na vypouklejší straně do tvaru písemene X do hloubky cca 4 mm. Pečeme v rozehřáté troubě na cca 200% asi 10-15. Kaštany v troubě ztmavnou a začnou pukat. Poté necháme zchládnout a ihned oloupeme i se slupkou pod skořápkou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *