lilkové závitky s rozbitými pečenými brambory

 

Některá jídla se umí tvářit, jako kdyby vám dala hodně práce. Třeba tyhle závitky a brambory oblafnou každého.

Ingredience

lilkové závitky

1 malý lilek nakrájený na kostičky

1 větší lilek nakrájený na tenké plátky

2 rajčata nakrájená na kostičky

asi 5 sušených rajčat(pokud použijete ty v oleji, můžeme vynechat olivový olej)

1 střední cibule nakrájená na drobno

2 stroužky česneku

olivový olej

nejlépe čerstvá petrželka a jiné bylinky

sůl, pepř, sušený česnek

 

rozbité brambory

nejlépe nové brambory

sušený česnek

sůl, pepř

petrželka/jiné nebo sušené bylinky

Postup

Lilkové závitky
  1. V míse smícháme nakrájený lilek, rajčata, cibuli, prolisovaný česnek. Zakápneme olivovým olejem, pokud jsme nepoužili olej ze sušených rajčat. Tuto směs vysypeme do pekáče a pečeme 20-25 minut.
  2. Upečenou směs rozmixujeme spolu s bylinkami nahrubo viz foto.
  3. Plátky lilku osmahneme na pánvi lehce potřené olejem cca 3 minuty z každé strany. Potřebujeme je měkké a čím víc do hněda až černa opečené, tím líp.
  4. Potřeme směsí, srolujeme a pro jistotu zpevníme párátkem.
  5. Pokládáme na pekáč vystlaný pečícím papírem a zapékáme ještě 5-10 minut.
Rozbité brambory
  1. Brambory uvaříme klasicky v lehce osolené vodě, pokud možno ve šlupce a necháme vystydnout.
  2. Bramboru vždy položíme na plech a rozmáčkneme, rozdrtíme dnem hrníčku. Snažíme se, aby brambora i po našem zásahu držela při sobě.
  3. Každou bramboru zakápneme lžičkou oliv. oleje, lehce osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.
  4. Pečeme cca půl hodiny do křupava a nakonec posypeme čerstvými bylinkami.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *