květákové curry s mrkví a hráškem

Zbytky zeleniny snadno a rychle.

Ingredience

na 2 porce

  • 300g květáku
  • 5 lžíc kokosového mléka (z plechovky)
  • hrnek vody
  • hrnek (mraženého) hrášku
  • baby mkev, žampiony, špenát nebo třeba půl malé cukety
  • 3 lžičky kurkumy
  • sůl, pepř
  • sušený nebo čerstvý koriandr
  • kajenský pepř

Postup

  1. Na velké pánvi na (kokosovém) oleji restujeme pár sekund jen koření, poté přidáme růžičky květáku a pár minut restujeme.
  2. Zalijeme vodou, necháme povařit 5-10 minut a přidáme hrášek a cuketu(případně i jinou zeleninu).
  3. Po pár mintách přidáme kokosové mléko a vaříme, dokud není zelenina měkká.
  4. Průběžně můžeme dosolit a dochutit kořením.
  5. Kari podáváme s rýží a ideálně i čerstvým koriandrem a citronem.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *