jarní závitky s tofu a omáčkou z arašídového másla

Spring rolls jistě znáte. Jde o záležitost asijskou a pro mě to už není ani tak jídlo jako spíš příjemně strávený čas. Pokud se vám nechce chystat rolky pro všechny a zazářit s nimi třeba na pikniku, pozvěte přátelé, vyskládejte ingredience na stůl a společně krájejte a motejte a máčejte.

Ingredience

jarní závitky

balení rýžového papíru

balení rýžových nudlí

mrkev, okurka, červená paprika, avokádo

tofu můžete koupit marinované, uzené či přírodní a naložit ho v marinádě č. 2 nebo jen v sojové omáčce, olivovém oleji a bylinkách

klíčky z luštěnin – můžete koupit nebo si doma nechejte naklíčit třeba mungo fazolky

čerstvý koriandr, máta nebo petrželka

omáčka a arašídového másla

Jednoduchý zázrak. Smíchejte:

3 lžíce arašídového másla

1-2 lžíce sojové omáčky

chilli koření

čajová lžička medu/sirupu

horká voda na spojení

Postup

  1. Nejdříve naložíme tofu, je-li třeba.
  2. Zeleninu nakrájíme na velmi tenké hranolky vit foto.
  3. Připravíme si rýžové nudle – zalijeme je horkou vodou nebo krátce vaříme.
  4. Vyrobíme omáčku.
  5. Marinované tofu nakrájíme na nudličky a na prudko osmahneme na olivovém oleji.
  6. Balíme. Podle všech návodů máme papír potřít z obou stran horkou vodou, aby byl papír celý lepkavý. Nicméně Japonka mi ukázala, že je mnohem lepší si počkat a namočit papír do studené vody na 30-60 sekund. Papír tak není příliš lepkavý a jednoduše se s ním pracuje. Pak už jen vkládáme na co máme chuť – zeleninu, tofu, nudle, klíčky, bylinky.. zabalíme, namočíme do omáčky ..

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *