jablečná pohanka s banánovým chia pudingem

Rychlý zázrak nejen ke svačině.

Ingredience

Jablečná pohanka

  • cca 200 g pohanky
  • 3-4 jablka
  • datlový/javorový sirup nebo jiné sladidlo (namočím sušené datle a rozmixuju s vodou)
  • rozinky/goji

Chia puding

  • 1 větší banán
  • 400 ml rostlinného mléka
  • 5 polévkových lžíc chia semínek

Postup

Jablečná pohanka

  1. Pohanku připravíme podle návodu a vyspeme do mísy, kde ji osladíme tak, aby nám chutnala 🙂
  2. Nastrouháme jablka.  Množství je třeba odhadnout, takže časem budete vědět, jaký poměr vám nejvíce chutná. V rendlíku jablka spolu se sirupem či jiným sladidlem, přimíháme rozinky nebo goji a dusíme.
  3. Vznikne nám směs, kterou smícháme s pohankou.
  4. Směs promíchanou s pohankou vysypeme do pekáče, nějaké nižší, hranaté ale široké dózy, nebo třeba i do malé krabičky, kterou si pak můžete vzít na sváču.
  5. Obsah dózy zarovnáme a uplácáme.
  6. Nakonec připravíme pudink(chia podle návodu níže nebo obyčejný instantní vanilkový), kterým směs zalijeme a necháme tuhnout. V případě chia pudinku je třeba nechat tuhnout déle, nejlépe přes noc. Množství a poměr čehokoli nechávám na vás.

Chia puding

  1. Banán rozmixujeme s mlékem. poté přimícháme semínka a necháme směs tuhnout nejlépe přes noc.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *