hrachovka s pečenou mrkví

Na místo masa nemusíme ohřívat sójové polotvary, stačí nám mrkev. Potřebné bílkoviny najdeme třeba v kaši.

 

Ingredience

250 g sušeného hrachu

2 malé cibule cibule

stroužek česneku

sůl, pepř, majoránka

olej

cibule na ozdobu

mrkev

sójová (Shoyu) omáčka

uzená paprika

sůl, pepř

pečivo

nakládané okurky

Postup

  1. Pokud máme žlutý půlený hrách, stačí uvařit do měkka. Jiný předem namočíme.
  2. Očištěnou mrkev nakrájíme a nařežeme do klobáskového stylu. Na chvíli jsem ji takhle naložila do oleje, sójové omáčky s uzenou paprikou a pepřem. Mrkev pak stačí pokládat na pečící papír a péct asi 25 minut na 180 stupňů. Po 15-20 minutách ji ideálně otočte.
  3. Na oleji orestujeme jednu cibulku nakrájenou na drobno, přidáme uvařený hrách, zalijeme trochou vody a přidáme prolisovaný česnek. Tyčovým mixerem rozmixujeme do hladka a podle potřeby ještě kaši rozředíme. Dosolíme, dopepříme, necháme chvíli povařit a úplně ke konci přidáme trochu majoránky.
  4. Nakonec orestujeme druhou cibuli nakrájenou na půlkolečka, ke které jsem přidala zbytek oleje z naložené mrkve.
  5. Podáváme s kouskem (opečeného) chleba a nakládanými okurky.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *