brokolicový salát s rozinkami a kešu dipem

Je to dobrý kombo. Fakt.

 

Ingredience

základ

2 kusu menší brokolice

půl hrnku (červené) cibule nakrájené nadobno

půl hrnku rozinek

ledový salát

cherry rajčata

olivový olej

sůl, pepř

kešu dip podle receptu níže nebo sojanéza/tofunéza

 

něco navíc

orestované slunečnicové semínko

orestované arašídy nebo mandle

sušená rajčata nakájená na malé kousky

cizrna (dochucená uzenou paprikou nebo třeba uzený tempeh)

 

kešu dip

hrnek kešu oříšků

půl hrnku vody

černá sůl

2 lžíce lahůdkového droždí

kapka olivového oleje

kapka citronové šťávy

směs bylinek

sušený česnek

sůl, pepř

Postup

  1. Pokud se pouštíme do domácí kešunézy, ideálně přes noc namočíme kešu do vodě.
  2. Malé růžičky brokolice spolu s cherry rajčátky zakápneme oliv. olejem, osolíme, opepříme, promícháme a krátce upečeme do měkka. Ke konci jsem přidala ohřát uvařenou cizrnu smíchanou s uzenou paprikou nebo můžete orestovat uzené tofu na kostičky.
  3. Kešu rozmixujeme s vodou a dochutíme.
  4. Lehce vychládlou brokolici a rajčata smícháme s cibulí, rozinkami a ostatním.
  5. Nakonec přidáme dip a podávat můžeme třeba s kouskem celozrnného chleba.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *