bezlepkové ,,tvarohové“ knedlíky

 

Ingredience

těsto
balení tofu natural
100 ml vody
300 ml rýžové mouky
1 banán
lžíce datlového sirupu

náplň

meruňky nebo jiné čerstvé ovoce

(doporučuju taky uvařit kuličky jen z těsta a polít třeba horkým ovocem)

nahoru
mletý mák
skořice
kokosový olej
datlový (nebo jiný) sirup

Postup

  1. Banán rozmixujeme s vodou a přimícháme všechny suroviny na těsto, případně prošleháme. Vznikne nám krásně elastické těsto. Pokud se nám nezdá, přidáme vodu nebo mouku podle potřeby.
  2. Z těsta buďto tvoříme kuličky, které poté přelijeme nějakou směsí nebo obalujeme ovoce.
  3. Vaříme v lehce osolené vroucí vodě. Hotové knedlíčky vyplavou nahoru(jen je třeba je promíchávat, můžou být přilepené na dně) Trvá to asi 5 minut.

Související recepty

1 komentář na „bezlepkové ,,tvarohové“ knedlíky“

  1. Dneska jsem je zkusila! S těstem se sice pracovalo hůř, po uvaření ale knedlíky držely tvar. Uvnitř bylo těsto trochu mazlavé, ale jinak byly knedlíčky krásně sladké. Moc dobré to bylo! Těším se, až je zkusím se švestkami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *