bezlepkové ,,tvarohové“ knedlíky

 

Ingredience

těsto
balení tofu natural
100 ml vody
300 ml rýžové mouky
1 banán
lžíce datlového sirupu

náplň

meruňky nebo jiné čerstvé ovoce

(doporučuju taky uvařit kuličky jen z těsta a polít třeba horkým ovocem)

nahoru
mletý mák
skořice
kokosový olej
datlový (nebo jiný) sirup

Postup

  1. Banán rozmixujeme s vodou a přimícháme všechny suroviny na těsto, případně prošleháme. Vznikne nám krásně elastické těsto. Pokud se nám nezdá, přidáme vodu nebo mouku podle potřeby.
  2. Z těsta buďto tvoříme kuličky, které poté přelijeme nějakou směsí nebo obalujeme ovoce.
  3. Vaříme v lehce osolené vroucí vodě. Hotové knedlíčky vyplavou nahoru(jen je třeba je promíchávat, můžou být přilepené na dně) Trvá to asi 5 minut.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *