špenátovo-avokádové pesto & špagety s pečenou dýní

Mám ráda pesta. Pesta a těstoviny, kterých dnes existuje nepřeberné množství a já tak aspoň můžu zkoušet různé druhy a vymýšlet superzdravé verze. Díky avokádu má tohle pesto krémovou konzistenci, jeho chuť cítíte tak akorát a všechny jeho vlastnosti na vás budou blahodárně působit a vy budete fit a zdraví a bude vám o to víc hezky!

Ingredience

Pesto

4 porce
  • 1 avokádo
  • velká hrst špenátových listů
  • hrst vlašských ořechů, kešu nebo piniových oříšků
  • nejlépe čerstvá bazalka nebo bazalkové pesto
  • stroužek česneku
  • olivový olej
  • lahůdkové droždí
  • sůl, pepř

 

  • dýně hókkaidó
  • (sušená rajčata)

Postup

  1. Dýni nakrájíme na menší kousky, zakápneme olivovým olejem, osolíme opepříme a dáme péct cca na 20 minut. Před koncem přidávám bylinky.
  2. Avokádo oloupeme a rozmixujeme s ostatními surovinami. Ano, to je celé!
  3. Pesto smícháme s těstovinami, můžeme ještě zakápnout olivovým olejem a prohřejeme.
  4. Nebo je fajn pesto napatlat na bagetu. Ještě víc fajn je, když je opečená.
  5. Nakonec třeba ještě posypejme namletými kešu oříšky s lahůdkovým droždím nebo nakrájenými sušenými rajčaty.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *